Spring til indhold
27,5 tommer graveldæk
Hjem » Artikler » Graveldæk 27,5 tommer

Graveldæk 27,5 tommer

Leder du efter et graveldæk i hjulstørrelse 27,5 tommer / 650B? Vi har samlet en god håndfuld 27,5 ” graveldæk fra nogle af landets bedste cykelwebshops.

Du har sikkert bemærket, at hovedparten af de cross- og gravelcykler der triller ud af de danske cykelbutikker er i dag udstyret med hjul med størrelsen 28 tommer / 700c. Det kan godt gøre det lidt svært at finde et godt 27,5 tommer dæk.

Læs også artiklen’ Kan man sætte graveldæk på en racer? ‘

Ikke desto mindre findes der en del 27,5 / 650B gravel- og mountainbikedæk derude på internettet – uanset, om du foretrækker et hurtigt rullende dæk eller et graveldæk med masser af dækmønster.

Fortvivl ikke. Du finder bl.a 27,5 tommer dæk hos Specialized, WTB, Pirelli, Schwalbe, Continental.

Graveldæk 27,5 / 650B

Er 650B og 27,5 tommer det samme?

Hjulstørrelser angives forskelligt, hvilket giver anledning til en del forvirring.

Et hjul med 650B diameter er omkring 27,5 tommer i diameter målt fra dækkant til dækkant. På en gennemsnitlig gravelcykel er hjulet oftest 700c og 28 tommer i diameter.

Læs også guiden: ‘ Dæktryk på gravelcykel ‘

Hvorfor vælge et 27,5″ / 650B dæk?

En gravelcykel 27,5″ kan give dig give dig hurtig acceleration, kontrol over cyklen og lav rulle modstand. Mange mener, at 27,5″ er mere vaks på den smalle skovsti, at cyklen reagerer hurtigere i sving, og du har mere kontrol over cyklen.

Fordelene ved det store hjul opvejer ulemperne. Et 29 tommer hjul – som du finder på langt de fleste mountainbikes – vejer lidt mere, er mindre manøvredygtige og muligvis mindre stive, men dækket er hurtigere i terrænet og når det kommer op i fart ruller det.

Kontaktfladen er større, hvilket giver et væsentligt bedre dækgreb. I sidste end beror alt det her på personlige præferencer og erfaringer.

Læs artiklen’ 27,5 eller 29 tommerdæk – hvad skal jeg vælge? ‘